Een playlist voor zware tijden

Een playlist voor zware tijden

Een playlist in zware tijden

Muziek helpt mij altijd enorm om met mijn emoties om te gaan. Zo ontspan ik van meditatie muziek, schreeuw ik mijn woede eruit op liedjes van Anouk of luister ik naar prachtige liedjes om mijn verdriet een plekje te geven. In deze blog deel ik met jullie mijn toppers die ik gebruik in barre tijden. Of dat nou tijdens een depressieve periode is, een baaldag of als ik even een dipje heb. Deze liedjes helpen mij altijd om weer om in contact te komen met mijn gevoel, deze op een gezonde manier te uiten en daarna wat spanning los te kunnen laten.

1. Nobody’s wife

Als kind was ik al groot fan van Anouk. Ik kocht al haar albums die ze toendertijd nog op cd uitgaf. Allemaal nummers waar ik op mee kon zingen, schreeuwen en huilen. Maar haar eerste hit blijft mijn grootste favoriet als ik er echt genoeg van heb. De opbouw van het liedje, de climax in het refrein en de heerlijke gitaarsolo’s. Als ik los ga, dan knal ik lekker op de allereerste hit van Anouk.

2. Ze huilt maar ze lacht

Vanaf het moment dat Maan dit nummer uitbracht, voelde het alsof ze het speciaal voor mij geschreven had. Ik herken mijzelf en mijn gevoel letterlijk in de tekst. Dit nummer zet ik dan ook op als mij rot voel, maar niet de kracht heb om dit met anderen te delen. Vanwege de angst voor afwijzing, onbegrip of nog erger: spot. Dus luister ik dan maar naar Maan haar woorden zodat ik weet, ik ben niet alleen!

3. Lijmen

Dit nummer heb ik van een collega. Een ervaringsdeskundige pur sang. Deze tekst vertaalt zo duidelijk hoeveel ik aan kan en zelf wil doen, maar ook dat ik soms breek en dan even iemand nodig heb die mij weer lijmt. Met een knuffel, een lief woordje of een luisterend oor. Dit lied trekt mij steeds weer over de streep om die hulp en steun te vragen. Maaike Ouboter helpt mij herinneren dat hoe sterk we ook zijn, je altijd een vangnet nodig hebt om veilig te landen.

4. Praying

Ik ben niet zo’n heel grote Kesha-fan, omdat ik het idee heb dat ik hele andere waarden nastreef dan zij. Maar dit lied raakt mij in mijn kern. Het geeft mij de kracht om niet alle verantwoordelijkheid van mijn leed bij mijzelf te leggen. Ik kan als enige mijzelf helpen en mijn leven verbeteren, maar dat betekent niet dat ik ook overal schuldig aan ben van wat is misgegaan. Dat gevoel heb ik vaak wel en vroeger altijd gehad. Door Kesha’s lied krijg ik de kracht om anderen ook verantwoordelijk te houden voor wat zij gedaan hebben.

fotograaf Bram Hanemaaijer

5. Arcade

Niet alleen een nummer dat Nederland eindelijk weer eens naar de eerste plek op het Eurovisie songfestival kreeg, maar ook gewoon een nummer dat raakt. Dit nummer voelt puur, rauw en oprecht. Niet verschuilen achter een façade van mooi weer spelen, maar laten zien hoe pijnlijk dingen kunnen zijn. Naast het heerlijk mee kunnen blèren (mijn zangtalent is namelijk niet zo groot) op de lange uithalen en prachtige klanken, gaat het ook over onmogelijke liefde. Niets is er zo pijnlijk als het niet krijgen van liefde die je verdiend, niet. Voor dat gevoel is volgens mij dit lied gemaakt.

Heb jij nog goede nummers die jou helpen in moeilijke tijden? Deel jouw tip dan onderaan de pagina. Mij zal je er zeker mee helpen :).

Like en share perfectiedrang.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vond je deze blog leuk? Deel hem met anderen:)