Waarom ik weer maandelijks ga bloggen

Waarom ik weer maandelijks ga bloggen

Waarom ik weer maandelijks ga bloggen

Toen ik in april 2021 mijn blogactiviteiten weer oppakte, na een korte pauze, werd ik vrij snel super enthousiast en wilde iedere week weer een nieuwe blog online plaatsen. Ik had een overflow aan ongebruikte inspiratie en suggesties, die ik heel graag kwijt wilde op papier en online. Maar daar lag ook gelijk mijn valkuil op de loer. Ik was juist een periode gestopt, omdat ik teveel druk op mijzelf had gelegd. Deze keer ben ik vastberaden om de balans beter vast te houden.

Alles eruit

De eerste stap naar rust was om de eerste week bijna iedere dag blogs te schrijven, totdat mijn vingers letterlijk niet meer konden. Dat was de enige manier om het overschot aan ideeën en creativiteit enigszins te reguleren. Zodat er weer rust en ruimte in mijn hoofd kwam. Maar deze keer plande ik ze niet direct in online. Ik sloeg ze op in een speciale map op mijn computer.

Maandelijks bloggen
fotograaf Bram Hanemaaijer

Plannen

Ik gaf de blogs nummers, zodat ik wist wat de juiste volgorde van plaatsing zou zijn en ik ademde uit. Ik besloot de eerste vier blogs wekelijks achter elkaar te plaatsen, zodat lezers weer up to date konden zijn van mijn huidige status quo. Dat jullie konden lezen waarom ik even weg was. Om vervolgens weer over te gaan op één keer per maand bloggen op mijn website.

Blogzinnig

Een extra stok achter de deur was mijn plan om te beginnen met bloggen voor blogzinnig. Op dit platform kan ik namelijk een groter publiek bereiken dat met mijn eigen website. Simpelweg omdat blogzinnig een netwerk is van ervaren bloggers en ik pas net om de hoek kom kijken. Deze combinatie van bloggen op blogzinnig en op mijn eigen website is voor mij een nog grotere motivatie om mijn eigen opgelegde blogdruk goed te reguleren.

Balans

Want ik wil het bloggen en het schrijven leuk houden. Het is mijn hobby, waar ik veel energie en plezier uit haal, zolang ik het met mate doe. Het is daarom fijn dat ik nu alvast een reserve aan blogs heb opgebouwd en mijzelf op tijd heb weten af te remmen. Zo kan ik continuïteit behouden, ook als het weer eens een dagje minder gaat.

quotes
www.pixabay.com

Risico

Er zitten ook risico’s aan het maandelijks bloggen. Zo heeft een marketeer mij eens verteld dat ik wekelijks content zou moeten produceren om veel ‘traffic’ aan te trekken. Om in de zoekmachines hoog te eindigen, zodat anderen mijn website weten te vinden. Maar ik heb besloten dat de hoeveelheid traffic voor mij ondergeschikt is. Ik doe dit voor mijzelf en voor mijn lotgenoten. Voor jullie en voor mijzelf vind ik het belangrijk dat ik stabiel en betrouwbaar ben. Dan maar met minder volgers.

Al met al

Want het schrijven zelf is mijn feestje en iedereen die met mij meeleest is een kadootje. Als er dan ook nog iemand is die wat aan mijn verhaal heeft gehad, kan mijn dag helemaal niet meer stuk.

Like en share perfectiedrang.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vond je deze blog leuk? Deel hem met anderen:)