Omgaan met een baaldag

Omgaan met een baaldag

Heb jij ook weleens van die dagen dat er niets uit je handen komt? Dat je op de bank hangt, geïrriteerd van verveling maar te weinig energie om maar ook iets te doen. Geen zin om naar buiten te gaan, niets leuks op tv, alleen maar berichten op social media waardoor je jezelf nog rotter voelt en alleen maar trek in junk food. Zo’n dag heb ik vandaag en in deze blog neem ik je mee op mijn zoektocht naar de oplossing hiervoor.

Vervelen
Als eerste stap ga ik op onderzoek uit op het internet. Wat kan ik doen om mijn humeur te verbeteren? Ik lees iets over het voordeel van vervelen. Dat het niet goed is dat mensen, en met name kinderen, zich tegenwoordig niet meer kunnen vervelen. Want juist als je je verveelt, maak je je hoofd leeg en komt jouw lijf bij van alle prikkels van de dag. Ook zou het ruimte geven voor creativiteit en zelfvertrouwen. Nou, ik kan er niets wetenschappelijks over zeggen, maar ondanks de verveling zijn die creativiteit en dat zelfvertrouwen bij mij nu ver te zoeken.

Zo ga je om met een baaldag
www.pixabay.com

Mindful
Vanuit de mindfulness is het schijnbaar aan te raden om bewust in het hier en nu te zijn. Met volledige aandacht voor jezelf en jouw omgeving. Wat je voelt, wat je hoort en vooral jouw gedachten laten komen, maar ook weer weg te laten vliegen. Om eerlijk te zijn voel ik mij futloos, hoor ik de buurman heel hard boren en wil ik vooral niet nadenken over hoe erg ik mij verveel.

Lichaamsgericht werken
Vanuit mijn eigen therapie ben ik vooral aan het oefenen met het er laten zijn van mijn emoties. In plaats van gelijk afleiding te zoeken, rustig door te blijven ademen en mijn lichaam aan te laten geven hoe ik mij voel. De spanning bewust op laten komen en accepteren, om vervolgens deze uit te blazen en de emotie te laten stromen en daarna weer te laten gaan. De enige emotie die ik nu voel is: dit is stom.

Baaldag
Dan kan ik blijkbaar ook accepteren dat ik een baaldag heb en bewust iets zoeken waar ik blij van word. Ofwel eerst mijzelf confronteren met mijn gevoel van zelfmedelijden en eerlijk zijn tegen mezelf en mijn omgeving dat ik vandaag mijn dag niet heb. Daarna iets pro-actiefs verzinnen, zodat ik de oorzaak van mijn zelfmedelijden kan verlichten of misschien zelfs kan oplossen. Maar hoe los ik het probleem op dat ik niets leuks heb om te doen? En waar haal ik de inspiratie vandaan om iets te verzinnen?

Omgaan met een baaldag
www.pixabay.com

En dus
Al met al kom ik tot de conclusie dat iedereen om mij heen, en vooral op het internet, zo goed weet wat ik moet doen, maar dat het toch niet zo makkelijk is als zij beweren. Ieder stappenplan, alle tips, alle theorieën; ze klinken leuk, maar geen van hen heeft mijn probleem opgelost.

Ik sta op van de bank en loopt naar de quooker, een onmisbaar element voor een theeleut als ik, en pak mijn laptop. Dan ga ik mijn problemen maar weer oplossen op de ouderwetse manier. De manier die altijd succesvol voor mij is geweest en perfect bij mij past. Ik open een Word-document en begin te typen. Uiteindelijk ken je jezelf toch het beste. Wat werkt het beste voor jou?

Like en share perfectiedrang.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vond je deze blog leuk? Deel hem met anderen:)