Gratis ondersteuning

Gratis ondersteuning

Ondanks dat er heel veel problemen binnen de zorg en hulpverlening is, zijn er gelukkig ook heel veel instanties en organisaties die mensen ondersteunen in hun herstel en persoonlijke ontwikkeling. Op deze pagina verwijs ik naar meerdere van deze organisaties

1. Ondersteunende cursussen bij Humanitas

Humanitas heeft de afgelopen 75 jaar ontzettend veel kennis en ervaring opgedaan. Ervaring met mensen in hun kracht zetten en hen tegelijkertijd regie over hun eigen leven laten houden. Kennis over wat je kunt betekenen voor mensen die eenzaam zijn of stress hebben. Het lijkt zo makkelijk, maar soms is juist de eerste stap zo moeilijk te zetten. En wat is eigenlijk een goede tweede stap? 

De Humanitas Academie heeft een aantal trainingen ontwikkeld voor iedereen die iets wil doen of doet voor een ander. Als buur, vrijwilliger of mantelzorger. In deze trainingen geven we je een aantal praktische handvatten. Daarmee maken we de Humanitas Academie niet alleen relevant voor onze vrijwilligers, maar voor heel Nederland. Op deze pagina zijn al onze openbare trainingen te vinden. Deel ze vooral met anderen!

2. Onafhankelijke clientondersteuners

Heeft u behoefte aan iemand die met u meedenkt bij het organiseren van zorg of ondersteuning? Zo iemand is er: de onafhankelijke cliënt­ondersteuner (OCO).

Een cliëntondersteuner:

  •     kent het aanbod in zorg en ondersteuning in uw regio en weet de weg hiernaartoe;
  •     Luistert goed naar uw wensen, ziet mogelijkheden en bespreekt waar en bij wie u zorg of ondersteuning kunt krijgen;
  •     kan meegaan naar gesprekken.

Klik hier en vind een onafhankelijke cliëntondersteuner bij jou in de buurt!

Blogs voor hulp
www.pixabay.com

3. Oranje fonds maatjes

Zoek je een maatje dat regelmatig even tijd en aandacht voor jou heeft? Kijk voor een maatjesproject bij jou in de buurt. Als je een project vindt dat bij je past, vul je je gegevens in. De organisatie neemt vervolgens contact met je op.

4. PGO-support

Onze cursussen in de cursusagenda zijn toegankelijk voor patiënten- en cliëntenvertegenwoordigers en andere mensen die zich bezighouden met patiëntenparticipatie.

Like en share perfectiedrang.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vond je deze blog leuk? Deel hem met anderen:)