Kinderboek over depressie

Kinderboek over depressie

Kinderboek over depressie helpt kinderen om emoties te begrijpen

Ik ben ervan overtuigd dat ouders en kinderen via dit boekje heel veel bespreekbaar kunnen maken en dat het kinderen vat kan geven op wat er in hun leven gebeurt.

Connie’s boekenblog

Depressie is een aandoening die steeds meer voorkomt. Niet alleen bij volwassenen, maar ook bij kinderen. Om kinderen te helpen begrijpen wat depressie is en hoe ze kunnen omgaan met de bijkomende emoties, komt er op 30 april een bijzonder kinderboek op de markt. Dit boek heet: de donderwolk van grote beer. Het boek is geschreven door ervaringsdeskundigen Roos Hanemaaijer (tekst) en Esther van der Ham (illustraties). Het boek is een waardevol middel om kinderen te helpen begrijpen hoe ze hun emoties kunnen delen. Maar ook hoe ze anderen kunnen helpen die zich depressief voelen.  Het prentenboek is een belangrijke aanwinst voor elke kinderbibliotheek en gezin.

Laat dit boek een belangrijke start zijn van een gesprek over emoties en depressie tussen ouders, kinderen en hun omgeving.Erkenning en herkenning voor kinderen

Met de drie knuffelvriendjes in het verhaal kunnen kinderen zien hoe elk van hen op een andere manier omgaat met de depressie. Zo kunnen kinderen leren omgaan met depressie op een manier die bij hun leeftijd past. Het boek is daarom geschikt voor kinderen in de leeftijd van 4-8 jaar.

Roos Hanemaaijer, die net als illustrator Esther, zelf een depressieve ouder is geweest, zegt: “Ik heb gezien hoe belangrijk het was voor mijn kinderen om erover te kunnen praten. Dat het vervelend was dat mama ziek was en dat zij mama niet beter hoefde te maken. Maar vooral dat hun emoties er mogen zijn”. Dit boek is een stap in de richting van begrip en acceptatie van depressie bij en rondom kinderen en biedt hen de mogelijkheid om hun eigen verhaal te herkennen en te leren hoe ze ermee kunnen omgaan.

Goed doel

Niet alleen kan de inhoud van het boek helpen, van ieder verkocht exemplaar gaat één euro naar stichting kernkracht. Een belangenorganisatie ter bevordering van psychische, sociale en maatschappelijke gezondheid.

Like en share perfectiedrang.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vond je deze blog leuk? Deel hem met anderen:)