Perfectiedrang

Auteurspagina Roos Hanemaaijer

Op deze pagina vind je verschillende boeken en bundels waar ik een bijdrage aan heb mogen leveren. Soms ten behoeve van een goed doel of speciaal voor lotgenoten en soms gewoon voor de leuk. Klik op de verschillende plaatjes als je meer wilt weten over een boek. Veel leesplezier!

(Non-)fictieboeken

Roman geen weg meer terug
Anne is een prachtige vrouw, verloofd en zwanger. Het leven lacht haar toe. Maar als ze niet meer voldoet aan de eisen van haar omgeving, valt ze door de mand. Ze wordt gedwongen om een andere weg te kiezen, maar is dat de juiste?
In dit boek volgen we Anna in haar drang naar perfectie. Hoe ze steeds verder in de problemen komt en gedwongen wordt om het anders aan te pakken. Een verhaal waar falen noodzakelijk is en kwetsbaar zijn loont.
Het verhaal is deels gebaseerd op de ervaringen van auteur Roos Hanemaaijer. Daarnaast is het geheel aangevuld met verhalen van lotgenoten.
Dit boek is een must-have voor iedere sportcoach. Niet alleen omvat Effectiever coachen in de sport de gehele basis en de laatste innovaties binnen het coachen in de sport, tevens wordt besproken hoe je jouw eigen coachkracht kunt maximaliseren. Dit gebeurt vooral doordat er handvaten worden gegeven om jouw doelen succesvol te behalen. Til jezelf en jouw sporter met de kennis en praktische informatie in dit boek naar een hoger niveau.
Auteur Roos Hanemaaijer is voormalig gymdocent, fysiotherapeut, internationaal sportcoach en Nederlands kampioen voltige. Het is haar passie om kennis en ervaringen zo veel mogelijk te delen. Dit was voor haar de motivatie om dit boek te schrijven. Effectiever coachen in de sport is geschreven in samenwerking met bewegingsdeskundige Theo de Groot, sportdiëtiste Fleur Menijn en sportpsycholoog Amy Verhagen.
Tot grote schrik van zijn huisgenoten blijkt grote beer een donderwolk te hebben. Wat moeten zijn vriendjes doen om hem te helpen?
Met dit kinderboek maken ervaringsdeskundigen Roos en Esther depressie voor kinderen begrijpelijk.

Per verkocht boek doneren wij een euro aan stichting Kernkracht. Een belangenorganisatie ter bevordering van psychische, sociale en maatschappelijke gezondheid.
Dit basisboek voor oefentherapie geeft beginnende fysiotherapeuten praktische richtlijnen om cliënten in beweging te brengen en te houden. Het boek is overzichtelijk en helpt om je de vaardigheden rond beweegagogiek eigen te maken en te onderbouwen met theoretische kaders en literatuur.
Auteurs van Jouw cliënt in beweging zijn Roos Hanemaaijer en dr. Henk Nieuwenhuijzen. Hanemaaijer is bekkenfysiotherapeut (MSPT), Hoofddocent (Avans+) en sporttrainer. Nieuwenhuijzen is bewegingswetenschapper, fysiotherapeut en hogeschooldocent (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen).

Verhalen- en Dichtbundels

(met een gedicht of verhaal van mij)

In deze bundel nemen de zorgvuldig geselecteerde gedichten je mee op een wonderlijke en verfrissende wandeling. Als nietsvermoedende lezer komt er een grote verscheidenheid aan groei-gerelateerde thema’s  op je af. Van ‘oude bomen’, het ‘huilen in lagen’, ’vallende bladeren’, tot een ‘hoofd vol mist’. Via ’positief denken’ en ‘dansende letters op papier’, val je als lezer in de ‘vier jaargetijden’, een ‘gepland zaadje’ en ‘nieuw leven’. Dit om vervolgens via een ’luchtbrug’ terecht te komen bij ‘verboden vruchten’, ‘huidhonger’ en tenslotte de ‘hamvraag’… 
Feit en fabel schuren tegen elkaar aan als venijnige korrels of zacht als de donsveren van een gans. Slechts 20 seconden van elkaar verwijderd of is het 20 jaar? In een maatschappij waarin het steeds moeilijker is te ontdekken of iets echt of nep is, komen fabeldieren in opstand tegen de feitelijke opsomming van kwaad, verdriet en een beetje liefde. Soms lijkt het zo overduidelijk echt, toch ligt de twijfel op de loer. Een feit is dat alles valt en staat met 20. Is het een fabelachtig feit of een feitelijke fabel?
Dichtbundel wensen uit het hart
Maak van jouw vurige wens een prachtig gedicht. Laat je inspireren door het thema: WENS. Wat voor moois wens jij die ene persoon? Wat wens jij voor jezelf? Misschien is jouw wens al uitgekomen en wil je daarover schrijven. Of verzin een mooi gedicht waarbij het thema tot uiting komt. Met jouw bijdrage maak je sowieso iemands wens werkelijkheid”, zo luidde de oproep van Gerard Rozeboom, samensteller van deze bundel. 
In deze stralende gedichtenbundel staat het thema ‘licht’ centraal. Dat dit op heel veel manieren kan worden gevoeld en gezien, blijkt uit de verschillende invalshoeken van de in dit boekje opgenomen schrijvers. Van het letterlijke ‘lichtknopje’ tot de ‘liefde’. Licht is onmisbaar in ieder mensenleven…
Afscheid nemen van een dierbare: eens krijgen we er, helaas, allemaal mee te maken. ‘Poëzie in het donker’ is een bloemlezing met gedichten, die zowel voor de dichter als lezer troostgevend kunnen zijn, een lichtpuntje tijdens de donkerste dagen in jouw leven. Van elk verkocht exemplaar doneert initiatiefnemer Gerard Rozeboom één euro aan KiKa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *