Perfectiedrang

Bundels

Op deze pagina vind je verschillende bundels, waar een kort verhaal of een gedicht van mij gepubliceerd is. Soms ten behoeve van een goed doel of speciaal voor lotgenoten.

Verhalenbundel Fabel en Feit 2020 met het verhaal ‘familie’

In 2022 werd de verhalenbundel Fabel en feit 2020 gelanceerd. Voor deze bundel schreef ik het verhaal ‘familie‘. Een verhaal waarin ik beschrijf hoe ieder mens zijn eigen feiten kent. Waarbij we elkaars feiten pas gaan begrijpen, als we ook echt naar elkaar luisteren.

FLAPTEKST BOEK: Feit en fabel schuren tegen elkaar aan als venijnige korrels of zacht als de donsveren van een gans. Slechts 20 seconden van elkaar verwijderd of is het 20 jaar? In een maatschappij waarin het steeds moeilijker is te ontdekken of iets echt of nep is, komen fabeldieren in opstand tegen de feitelijke opsomming van kwaad, verdriet en een beetje liefde. Soms lijkt het zo overduidelijk echt, toch ligt de twijfel op de loer. Een feit is dat alles valt en staat met 20. Is het een fabelachtig feit of een feitelijke fabel?

NB: deze bundel is ook als e-book te koop.

Wensen uit het hart met gedicht ‘de kracht van een wens’

Er zijn ook een aantal gedichten van mij gepubliceerd in verschillende dichtbundels. Een hiervan was voor het goede doel, te weten stichting ambulance wens. Mijn gedicht in deze bundel heet ‘de kracht van een wens’ en gaat erover hoe wensen mensen weer in hun kracht kan zetten.

FLAPTEKST: “Maak van jouw vurige wens een prachtig gedicht. Laat je inspireren door het thema: WENS. Wat voor moois wens jij die ene persoon? Wat wens jij voor jezelf? Misschien is jouw wens al uitgekomen en wil je daarover schrijven. Of verzin een mooi gedicht waarbij het thema tot uiting komt. Met jouw bijdrage maak je sowieso iemands wens werkelijkheid”, zo luidde de oproep van Gerard Rozeboom, samensteller van deze bundel. 

Het werk van honderdvijfentwintig dichtkunstenaars is in dit boek gebundeld. Hun wens om opgenomen te worden in deze prachtige bundel is uitgekomen. Het thema werd zo breed mogelijk genomen: diepgaand, sommige in eenvoud, maar bovenal recht uit het hart. Dichters kregen de vrijheid om eigen invulling te geven aan het onderwerp. Gerard Rozeboom wil graag dat het boek bijdraagt aan het vervullen van wensen en daarom doneert hij van elk verkocht exemplaar één euro aan Stichting Ambulance Wens. Zij maken laatste wensen van immobiele, terminale patiënten mogelijk met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances.

Eindeloos met gedicht ‘een traan

Een andere dichtbundel waar ik aan mee mocht werken was de dichtbundel Eindeloos met gedichten over groei van de uitgeverij uitjeervaring. Voor deze bundel schreef ik het gedicht ‘de traan’. Dit gedicht gaat over het effect van de traan en hoe fijn het is om ze af en toe te laten.

FLAPTEKST: In deze bundel nemen de zorgvuldig geselecteerde gedichten je mee op een wonderlijke en verfrissende wandeling. Als nietsvermoedende lezer komt er een grote verscheidenheid aan groei-gerelateerde thema’s  op je af. Van ‘oude bomen’, het ‘huilen in lagen’, ’vallende bladeren’, tot een ‘hoofd vol mist’. Via ’positief denken’ en ‘dansende letters op papier’, val je als lezer in de ‘vier jaargetijden’, een ‘gepland zaadje’ en ‘nieuw leven’. Dit om vervolgens via een ’luchtbrug’ terecht te komen bij ‘verboden vruchten’, ‘huidhonger’ en tenslotte de ‘hamvraag’… 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *