Perfectiedrang

Wie is Roos?

Wie is Roos?

Hoi, ik ben Roos. Moeder, opleidingskundige en ervaringscoach. Het eerste deel van mijn leven stond erg in het teken van presteren. Dankzij deze focus ben ik onder andere negen keer Nederlands kampioen voltige geworden en was ik ook succesvol internationaal trainer. Maar daar gaat het niet over op deze website.

Want ondanks al deze prestaties, werd ik er niet gelukkiger op. Ik heb bijna mijn hele leven het gevoel gehad dat ik nooit goed genoeg was. Dat ik moest zorgen dat ik alles perfect deed om maar waardig te zijn. Dit putte mij uit. Met depressie na depressie als gevolg.

Gelukkig vond ik ook een oude passie van mijn kindertijd weer terug; schrijven. Schrijven helpt mij om mijn emoties op een rijtje te zetten, mijn gedachten hierover om te buigen en er te zijn, zonder iets te moeten. Het helpt mij om meer in contact met anderen te komen, zonder het risico te lopen van onveiligheid. Want als ik de laptop dichtklap, is het weg.

Daarbij het schrijven mij geholpen om zonder gene te mogen zeggen dat ik depressief ben geweest. Zelf tijdens een professionele boeklancering. Dat gevoel gun ik iedereen.

Gelukkig helpt het schrijven mij ook bij mijn allergrootste passie: anderen ondersteunen in hun eigen ontwikkeling. Zowel op mijn werk als onderwijsadviseur, in mijn vrije tijd als blogger en ook als moeder en ervaringsdeskundige. Dat is mijn grootste drijfveer om verhalen te delen en te blijven schrijven. Zodat anderen weten dat ze niet alleen zijn. Dat er altijd een lichtpuntje te vinden is in het donker en dat iedereen mag zijn zoals hij of zij is.

Ik deel daarom mijn eigen hoogte- en dieptepunten met do’s en don’ts, die niet voor iedereen hetzelfde te hoeven zijn. Graag hoor ik daarom wat je van mijn ervaringen vind. Of jij nog aanvullende ervaringen of tips hebt.

Schroom niet om te reageren, ook als je er anders over denkt.

Ik hoop van je te horen!

Over mij Roos Hanemaaijer
fotograaf Bram Hanemaaijer

Roos als auteur

Natuurlijk mogen mijn prestaties ook een mooie plek in mijn leven krijgen, aangezien het toch iets is om trots op te mogen zijn. Daarnaast ben ik ook naast ervaringsverhalen ook fictie gaan schrijven, wat niet direct te maken heeft met deze website.

Ben je nieuwsgierig? Kijk dan eens op mijn auteurspagina.

Contact

Wil je nog meer weten over mij? Neem dan vooral contact met mij op. Ik hoor graag van je!