Perfectiedrang

Boek

Mijn debuutroman ‘Geen weg meer terug’

Het verhaal raakt diep en zet je aan tot nadenken over je eigen leven

Mieke van Mieke recenseert

Anna is een prachtige vrouw, verloofd en zwanger. Het leven lacht haar toe. Maar als ze niet meer voldoet aan de eisen van haar omgeving, valt ze door de mand. Ze wordt gedwongen om een andere weg te kiezen, maar is dat de juiste?

In dit boek volgen we Anna in haar drang naar perfectie. Hoe ze steeds verder in de problemen komt en gedwongen wordt om het anders aan te pakken. Een verhaal waar falen noodzakelijk is en kwetsbaar zijn loont.

Het verhaal is deels gebaseerd op de ervaringen van auteur Roos Hanemaaijer. Daarnaast is het geheel aangevuld met verhalen van lotgenoten.

‘Dit boek geeft zo veel inzicht en begrip voor iemand met dwangmatige perfectionisme. Als lezer kruip je in het hoofd van hoofdpersoon Anna. Stukje bij beetje ga je haar gedachten volgen en al haar belemmerende overtuigingen waarin ze verstrikt raakt. Ze wil zo graag voldoen aan het perfecte plaatje. Deze roman raakte mij enorm, niet door de herkenning, maar doordat ik steeds beter begreep hoe het in iemands brein kan werken. Dat je hier nooit een oordeel over mag vormen, want aan de buitenkant zie je het niet en begrijp je niet waarom iemand doet zoals hij/zij doet. Een prachtig boek dat je in een adem uitleest.’

recensie schrijfcoach Marije van den Bovenkamp

Roman geen weg meer terug

Deze roman laat zich fijn lezen ondanks het zwaardere thema van depressie en burn-out die we krijgen voorgeschoteld. Roos weet ons op een luchtige manier mee te nemen in de strijd die Anne voert zonder het al te zwaar laten voelen. Dit vind ik ontzettend knap gedaan. Een boek dat zeker voor erkenning en herkenning zal zorgen zoals achter op de flap geschreven staat.

Ramona van Ramona leest

Recensie roman geen weg meer terug vanuit Biblion:

Een indrukwekkend verhaal dat goed beschrijft wat een depressie doet met iemand en met de omgeving. Deze debuutroman is grotendeels autobiografisch, aangevuld met ervaringen van lotgenoten.Het geheel is prettig leesbaar en brengt naast informatie hoop op begrip voor hen die de strijd aan gaan tegen een depressie.

Biblion

BEKIJK OOK DE BOEKTRAILER:

Boektrailer

Recensie van een lezers:

‘Dit boek is echt een kadootje wat al begint bij de levering. Dan ga je het boek lezen en lees je het gewoon in 1 keer uit omdat je wilt weten hoe het afloopt. Wel heb ik grote bewondering voor de schrijfster hoe zij met alle tegenslagen om gaat.’

Marina Drenth

Mooi, leerrijk boek en een ogenopener. Vele mensen die zich niet goed voelen in hun vel zouden het moeten lezen. Wat waren er veel punten in het boek waardoor bij mij veel puzzelstukjes op hun plaats vielen. Ik vind dat het boek in elke wachtkamer moet liggen van hulpverleners en psychologen, want naar mijn mening is dit boek een grote hulp in hun behandeling. Door het boek te lezen voel je je niet alleen doordat het ze mooi en pakkend geschreven is en het toont aan dat je je niet hoeft te schamen als je eindelijk de moed vind om voor jezelf te kiezen en niet meer te leven voor anderen.

S. Eyckmans

Nog nieuwsgieriger geworden? Ga dan naar de Facebookpagina of lees één van mijn blogs.