Perfectiedrang

Roman over ervaringsverhaal Roos

Roman ‘geen weg meer terug’

Ik vind dat dit boek in elke wachtkamer van een hulpverlener moet liggen

S. Eykmanss
Roman geen weg meer terug

Anne is een prachtige vrouw, verloofd en zwanger. Het leven lacht haar toe. Maar als ze niet meer voldoet aan de eisen van haar omgeving, valt ze door de mand. Ze wordt gedwongen om een andere weg te kiezen, maar is dat de juiste?

In dit boek volgen we Anna in haar drang naar perfectie. Hoe ze steeds verder in de problemen komt en gedwongen wordt om het anders aan te pakken. Een verhaal waar falen noodzakelijk is en kwetsbaar zijn loont.

Het verhaal is deels gebaseerd op de ervaringen van auteur Roos Hanemaaijer. Daarnaast is het geheel aangevuld met verhalen van lotgenoten.

Recensies over ‘Geen weg meer terug’

‘Dit boek geeft zo veel inzicht en begrip voor iemand met dwangmatige perfectionisme. Als lezer kruip je in het hoofd van hoofdpersoon Anna. Stukje bij beetje ga je haar gedachten volgen en al haar belemmerende overtuigingen waarin ze verstrikt raakt. Ze wil zo graag voldoen aan het perfecte plaatje. Deze roman raakte mij enorm, niet door de herkenning, maar doordat ik steeds beter begreep hoe het in iemands brein kan werken. Dat je hier nooit een oordeel over mag vormen, want aan de buitenkant zie je het niet en begrijp je niet waarom iemand doet zoals hij/zij doet. Een prachtig boek dat je in een adem uitleest.’

recensie schrijfcoach Marije van den Bovenkamp

Het verhaal raakt diep en zet aan tot nadenken over je eigen leven.

4/5 sterren beoordeling

Lees verder op: www.recensiemiekewijnants.nl

Mieke Wijnants

Een indrukwekkend verhaal dat goed beschrijft wat een depressie doet met iemand en met de omgeving. Deze debuutroman is grotendeels autobiografisch, aangevuld met ervaringen van lotgenoten.Het geheel is prettig leesbaar en brengt naast informatie hoop op begrip voor hen die de strijd aan gaan tegen een depressie.

Biblion

Het boek houdt je vanaf het eerste moment in zijn greep, ik heb het in één keer uitgelezen.
Het geeft je een kijkje hoe het eraan toe gaat in het hoofd van iemand met perfectiedrang.
Aanrader!

Fabiënne Mos

Deze roman laat zich fijn lezen ondanks het zwaardere thema van depressie en burn-out die we krijgen voorgeschoteld. Roos weet ons op een luchtige manier mee te nemen in de strijd die Anne voert zonder het al te zwaar laten voelen. Dit vind ik ontzettend knap gedaan. Een boek dat zeker voor erkenning en herkenning zal zorgen zoals achter op de flap geschreven staat.

Ramona van Ramona leest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *