Vlogs duurzaamheid

Naast schrijven vind ik het maken van video’s ook erg leuk. Eerst liet ik mij tegenhouden met gedachten als: ‘wie zit daar nou op te wachten?’ of ‘Ze zien me al aan komen’. Maar ik ben erg begaan met de toekomst van mijn kinderen en onze planeet. Dat was voor mij dat extra zetje dat ik nodig had om vlogs over duurzaamheid te maken.

Alleen professioneel of als mijzelf?

Lange tijd beperkte ik mijzelf alleen tot het maken van professionele video’s. Maar sinds het uitkomen van mijn roman daag ik mijzelf steeds meer uit om video’s te maken als mezelf. Niet perfect, niet slecht, maar gewoon. Ook sta ik mijzelf steeds meer toe dingen te doen die niet direct nuttig zijn. Die niet direct geld opleveren voor mijn gezin, maar die ik gewoon wil doen omdat ik het leuk vind. Zonder mij daar schuldig over te voelen.

Vlogs over duurzaamheid
Fotograaf Bram Hanemaaijer

Onze planeet

Toch moet het wel nut hebben, anders vind ik het ook niet zo interessant om te doen. Dat is nou eenmaal toch het aard van het beestje. Dus besloot ik vlogs te maken over duurzame producten. Ik probeer wat dingen uit, deel mijn ervaringen in maximaal 60 seconden en probeer zoveel mogelijk gewoon mijzelf te zijn. Natuurlijk zit er altijd wel een filter op, want om nou bijvoorbeeld in mijn pyjama voor de camera te zitten, gaat mij wat ver ;).

Comfortzone

Ik ga zo iets uit mijn eigen comfortzone en hoop dat anderen dat ook doen, met betrekking tot duurzame producten. Want je hoeft niet allemaal veganistisch te worden, het kan ook klein. In mijn vlogs leg ik dan ook uit wat mijn overwegingen zijn waarom ik iets wel of juist niet meer gebruik.

Relevant?

Ik voelde een sterke drempel om deze vlog hier te plaatsen. Want deze website gaat over perfectiedrang en is dit niet off-topic? Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie: Ik wil toch mezelf zijn? Dus hier ben ik dan: